Jag fick privilegiet att musta druvor åt en kund, som dessutom kunde avvara ett par liter så nu ska det bli ett Sveriges Amarone. Dessutom var druvmusten god att dricka precis som den var så ett par liter får leta sig in i frysen också.
Hej, fantastiskt att ni skriver om allt som händer på musteriet, kul att läsa. Jag har en liten fråga. Använder en centrifug hemma och pressar juice av allt möjligt lite då och då, har blivit mer och mer nu, så kul att hålla på! Men undrar om det går att frysa in juicen? Ibland blir det för mycket juice, ger oftast bort det mesta men ibland blir det ändå kvar nu när morsan kom förbi med äppleskörden från trädgården. om det går att frysa in juicen, hur länge håller den sig där? Och hur blir kvalitén och smaken efteråt? Tacksam för svar
/Vladimir
Det funkar fint att frysa juice gjord på äpple och säkert funkar det bra med andra typer av juicer också. Faktum är att äppelmusten håller sig toppengod efter frysning i över ett år. Om man inte kan hålla sig tills allt tinat blir det viss skillnad på det först och sista i dunken/flaskan men det är marginellt.
Hej, fantastiskt att ni skriver om allt som händer på musteriet, kul att läsa. Jag har en liten fråga. Använder en centrifug hemma och pressar juice av allt möjligt lite då och då, har blivit mer och mer nu, så kul att hålla på! Men undrar om det går att frysa in juicen? Ibland blir det för mycket juice, ger oftast bort det mesta men ibland blir det ändå kvar nu när morsan kom förbi med äppleskörden från trädgården. om det går att frysa in juicen, hur länge håller den sig där? Och hur blir kvalitén och smaken efteråt? Tacksam för svar
/Vladimir
Hej Vladimir!
Det funkar fint att frysa juice gjord på äpple och säkert funkar det bra med andra typer av juicer också. Faktum är att äppelmusten håller sig toppengod efter frysning i över ett år. Om man inte kan hålla sig tills allt tinat blir det viss skillnad på det först och sista i dunken/flaskan men det är marginellt.
Roligt att du gillar hemsidan!
/Felix