I helgen har det mustats som aldrig förr. Tyvärr har jag i vanlig ordning missat att ta bilder, men de kunder som hann med får mer än gärna mejla över bilder så lägger jag upp dem här. Min medhjälpare Ulrik fick rycka in och stötta upp verksamheten vilket ibland var välbehövligt, sedan har jag även haft god hjälp av många av kunderna när kön ringlat sig lång (Peter K, Håkan B, Bo mfl. Tack!). Om någon har frågor kring cidern så är ni välkomna att höra av er! Då kan jag även komplettera min guide så att den blir bättre.
Hej Felix!
Tack för mustningen, det blev lika gott som förra året, men frysen är numera för liten så frysbox får nog införskaffas inför nästa år! 🙂
Vi testade ju ciderdunkar i år men tycker att det puttrar för dåligt. Typ inte alls. Ska vi ha lite is i magen eller ska vi göra något? Ska vi lägga i socker kanske?
Hälsningar
Catrin och Micke fr Haby
Hej Catrin!
Kul att ni blev nöjda!
Det kan ta några dagar innan det börjar puttra så det är antagligen bara att ha lite is i magen. Och ha cidern i rumstemperatur till en början så startar processen lättare. Kolla även så att det är tätt mellan jäsrör och kork så att inte trycket smiter ut där.
Hör av er igen om det skulle krångla!
/Felix
Hej! Har det hänt något med Er Cider, alltså har det börjat bubla? Vi skall musta våra äpplen nästa helg och är lite nyfikna på Cider – men är lite osäkra på om det brukar funka eller om ”man måste ha lite tur” som Felix skriver. Ge mej gärna uppdateringar.