Tack för i år!

Säsongsavslutningen bjöd på många trevliga kunder, både nya och gamla ansikten, samt ett potpurri (stavas det så?) av olika delikatesser att pressa.

Vi startade med äpple men gick raskt över på en pressning av lingon. Ca 25 liter lingon gav 10 liter prima lingondricka. Hoppas nu att Vargtassen smakar!

Därefter så blev det en pressning utav svarta och vita vinbär blandat med krusbär. Tyvärr hade dessa inte tinat helt från frysen så utbytet blev något mindre än förväntat. Ca 23 liter dryck från ca 60 liter bär. Kraftig smak som kan göra sig bra tillsammans med äpplemusten eller varför inte som ett mustigt bärvin?!

Jag har även börjat provsmaka min så kallade Kvass som tillverkades i början av säsongen. Lika gott som enkelt och förlänger hållbarheten på musten dessutom. Gör så här:

5 liter äppelmust
1/3 burk surkål
Ett par nävar frysta hallon för färgens skull.

Ner med alltsammans i ett kärl, på med jäsrör, låt stå i ca två månader. Sila sedan av all surkål och hallon och ner i väl rengjorda flaskor.

Därefter är det bara att njuta!

Några av dagens kunder fick provsmaka kvassen och omdömet varierade mellan ”underbar” och ”annorlunda”.

Tack för denna säsongen och hoppas att vi syns till nästa höst!

Med vänlig hälsning, Felix

20121028-173309.jpg

Annonser

2 thoughts on “Tack för i år!

  1. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad över hur aktiv du/ni har varit med mustandet i sommar/höst, tänk att det gick så bra!
    Jag är väldigt sugen på att komma och hälsa på och kika in någon gång, när jag har samlat pengar till en bil och några semesterdagar det vill säga 🙂
    Ha det så bra! 😀
    Mvh. Dalarna, Jonatan Gezelius

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s